top of page

Dit zou elke vrouw moeten horen als ze mama wordt!

Zodra je mama wordt veranderd er zoveel in je leven. Veel meer dan je je kon inbeelden. Je hebt een beeld in je hoofd van jezelf als de ideale mama. De mooie momenten met je kinderen, het plezier, de gekke spelletjes,... En dan blijkt dat je kind driftbuien heeft, op de gekste momenten kan beginnen huilen, aan je benen plakt als lijm, zomaar kan beginnen gillen,.... Je droom helemaal doorprikt en je voelt je radeloos, alleen en helemaal uitgeput. Hadden ze je maar vertelt hoe je dit allemaal kon voorkomen, toch?


Elke dag krijg ik wel een mailtje of telefoontje van een mama die met de handen het haar zit. Steeds opnieuw krijg ik er kippenvel van. Ik was ook een mama met een doorprikte droom. Elke dag stond ik onder spanning, was ik moe en uitgeblust en kribbig. Was dit de mama die ik wilde zijn? NEEN, zeker niet! Had ik als jonge mama de informatie gehad die ik nu in handen heb, het gezinsleven zou veel makkelijker geweest zijn. Ik moet nu wel toegeven dat ik de rust nu wel gevonden heb. De driftbuien zijn tot een minimum beperkt, de ruzies tussen de kinderen zijn veranderd in elkaar helpen als broers, de nachten worden niet meer doorbroken door nachtmerries, en noem maar op. Ik heb weer energie over, ik kan weer eens een boekje lezen als ik er zin in heb of gewoon even niets doen en in de zetel hangen,.... zelfs een bad nemen zonder gestoord te worden lukt me. Zalig! Hoe ik dat deed? Ik ga je de lange versie besparen... laat ons zeggen dat ik enkele jaren geleden tegen ene muur opliep met mijn eerstgeborene. Hij had het moeilijk, dat kon je zien. De medische wereld van dokters en psychologen konden me enkel een label, een diagnose geven... Hulp, tips en ondersteuning? Neen, dat kreeg ik niet. Die diagnose, een papiertje, hielp me niet vooruit. Het moeilijke en vermoeiende gedrag bleef. Ik ging zelf op zoek. Boeken, opleidingen, alles wat me kon helpen ging ik onderzoeken. Klinische psychologie, kindercoaching,... ik deed de opleidingen. En toch.... er ontbrak iets. Toen kwam de geboortepsychologie op mijn pad. Het was een intens proces... ik leerde mezelf helemaal kennen. Ik kon mijn eigen gedrag en denken begrijpen, best een heftige confrontatie. Die informatie, die kennis kon ik gebruiken om ook mijn zoon zijn gedrag en denken te begrijpen. Het was ongelooflijk hoe die puzzel in elkaar viel. Ik kreeg als het ware zijn handleiding voor ogen. Ik kon zijn signalen opmerken nog voor hij zou uitbarsten. Ik zag elke onvervulde behoefte die bepaald gedrag uitlokte bij hem. Stap voor stap werkten we aan de hechting en bracht ik de behoeften van ons gezin meer en meer in balans.

Enkel dat was nodig om dat 'lastige'gedrag om te toveren in een kind dat zich lekker in zijn vel voelt, straalt van zelfvertrouwen, zijn talenten volledig verder ontwikkelt, en gewoon.... gelukkig is. De tranen staan in mijn ogen terwijl ik dit typ. Want sinds ik mijn zoon deze fantastische ommekeer heb geschonken, en hem dus eigenlijk ook een betere toekomst geef, heb ik besloten om mijn kennis te delen met alle mama's die het horen willen. Elk kind verdient het om gelukkig te zijn, zorgeloos en onbezonnen zoals een kind zou moeten zijn. Elke mama verdient het om tot rust te komen en ademruimte te krijgen elke dag opnieuw. Daarom heb ik een 4 stappen plan gemaakt zodat jij ook de mama kan worden die jij altijd al wilde zijn. Wat zit erachter? Niets. Je kan hem gewoon downloaden, zomaar, omdat je het verdient lieve mama. Je hoeft enkel maar op hier te klikken en je ontvangt hem in je mailbox.Liefs, Daisy11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page