top of page

Talenten worden beïnvloed door je geboorte

Als de tijd in de baarmoeder en het moment van de geboorte bepaalt wie je bent en wie je zal worden... dan heeft dit uiteraard ook een invloed op je talenten. Ja, je wordt geboren met een hoop talenten en kwaliteiten die je in je verdere leven zal gaan ontwikkelen of net achteruit duwen.


Hoe goed kan het voelen om geliefd en gewenst te zijn? Geweldig toch! Een ongeboren baby kan zich al gewenst of ongewenst voelen in de baarmoeder. In die periode maak je contact met je kind of net niet. Kinderen die zich vanaf het begin 'goed genoeg' hebben gevoeld, geliefd, geborgen en gewenst die bouwen een grote hoop zelfvertrouwen en eigenwaarde op. Die kunnen assertief zijn en voor zichzelf opkomen. Ze vertrouwen op hun omgeving en hebben een sterk buikgevoel dat ze kunnen volgen. Is je geboorte dan vervolgens spontaan gestart voor je uitgerekende datum, dan heb je wel wat gevoel voor avontuur, heb je voldoende durf om initiatief te nemen en streef je ook sneller en makkelijker je dromen na. Lag je dwars dan heb je enorm veel ideetjes, vaak geheel anders dan de meesten rondom jou. Je denkt anders en kan dan ook de meest creatieve oplossingen vinden. Je bent ook best eigenwijs en je doet graag wat je zelf wilt.


Een geboorte die erg snel vooruitging geeft je ook best wat dapperheid, je bent een duizendpoot die veel gedaan krijgt op korte tijd. Anderzijds neem je veel prikkels en emoties op die je energie ook snel kunnen opnemen. Kreeg je mama een epidurale verdoving, dan weet je waarschijnlijk van aanpakken en kan je hard werken. Toch kan je ook erg flexibel zijn en je aanpassen aan de situatie. Je bent zelfredzaam en erg zelfstandig. Je kan het prima redden in je eentje, net als een kindje dat in de couveuse lag terwijl je toch ook verlangt naar nabijheid van anderen.


Ben je geboren middels een keizersnede dan ben je erg alert, zie je veel details, gevaren. Je gaat doordacht te werk en kiest een veilige manier van werken. Prikkels komen vaak harder binnen, vooral geluid en licht waardoor je liever rust en kalmte op zoekt.


Heb je een broertje of zusje verloren (soms weet je dit niet), dan ben je erg vindingrijk, heb je erg veel fantasie en creativiteit maar ook perfectionisme.


Korte noot hierbij. Om echt je talenten er uit te kunnen halen is het belangrijk om het ganse verhaal te bekijken. Want elke gebeurtenis kan bepaalde talenten in een schaduwplek gezet hebben waardoor je deze nu niet gebruikt maar die in de basis wel aanwezig is. Dus als je bepaalde zaken niet meteen herkent, dan kan dat zijn omdat er iets in de weg staat van jouw talent vanuit een andere gebeurtenis tijdens de zwangerschap, geboorte of zelfs de eerste 7 levensjaren.


Wil je hier meer over weten? Dan kan je altijd je eigen geboorteverhaal of dat van je kind in kaart laten brengen. Je ontdekt dan waarom je bepaalde dingen denkt en ervaart, en hoe het komt dat jij op die manier reageert in situaties. Ook je talenten en kwaliteiten komen dan aan bod. Je krijgt als het ware een blauwdruk van je eigen leven en je ontdekt zoveel nieuwe mogelijkheden in jezelf die je niet voor ogen had. Klik hier en ontdek meer.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page