top of page

Wie heeft de waarheid?

Wat is de waarheid? Bestaat de waarheid wel? Ja, de waarheid bestaat, zeker en vast en toch is deze ook onbestaande, veranderlijk zelfs.


Iedereen heeft zijn eigen mening, zijn eigen bril om te kijken naar het leven. Mijn waarheid is daarom niet jouw waarheid. Ik zie, voel en ervaar de wereld anders dan jij. Mijn rugzakje, mijn bagage die ik al die jaren meesleur is anders dan de jouwe. Misschien wel lichter of net zwaarder, kleurrijker of net donker en chaotischer. Niemand bevat de échte waarheid, behalve je eigen waarheid.

Vanwaar komen dan al die vooroordelen dat ik als kindercoach, het perfecte gezin heb, met de perfecte kinderen? Ik ben helemaal niet perfect, verre van. De kinderen? Die zijn wie ze zijn, met hun eigen rugzakje en hun eigen noden. Soms loopt het goed en soms botst het wel eens. Ik voer soms ook een innerlijke strijd met mezelf, vaak zelfs, en ik discussieer ook met de kinderen. Ik herinner me nog momenten dat ik ze achter het behang wilde plakken (gelukkig is het huis geschilderd). Of die ene heftige huilbui aan de colruyt. En dan die blikken van die mensen als ze mijn gefrustreerde kind zagen instappen in een auto met reclame van een kindercoach. Iemand die de rust terugbrengt in het gezin... met zelf een krijsend kind? JA! Ik heb ook moeilijke momenten. Momenten van frustratie, radeloosheid, machteloosheid en onwetendheid. Elk moment is ook weer een leermoment. Een situatie die me er waar aan doet denken dat opvoeden met vallen en opstaan gaat. Niemand heeft de waarheid in handen en niemand weet precies hoe het 'juist' moet.

We proberen. Ik probeer. Er zijn, luisteren, aandacht geven, frustraties opvangen en er mee leren omgaan. Ik doe Want to add a caption to this image? Click the Settings icon. mijn best. Ik ben geen perfecte moeder, maar wel de beste moeder die ik kan zijn voor mijn kinderen. En ik vermoed dat jij ook niet perfect bent, maar wel je uiterste best doet. En loopt het mis? Dan staan we op en proberen we het opnieuw, net dat tikkeltje anders, tot het werkt. Ik heb enkel mijn eigen waarheid, gezien door mijn eigen bril in mijn eigen situatie. En ik respecteer jouw waarheid gezien door jouw bril in jouw eigen situatie. En jij? Just be you! Geef het beste van jezelf! Dat is een waarheid!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page