top of page
accenten (3).png
banner (Instagram-bericht) (4).png

De impact van reflexen reikt verder dan de kindertijd -
Ze vormen de basis voor de emotionele veerkracht en balans door heel het leven

Ontdek de kracht van reflexintegratie

Ben je op zoek naar manieren om angst en stress binnen jouw gezin te verminderen? Reflexintegratie biedt een holistische benadering om emotionele regulatie te bevorderen en een gezondere respons op stressvolle situaties te ontwikkelen.

 

Hier is wat je kunt verwachten:

Krijg inzicht: Leer meer over de impact van reflexintegratie op het zenuwstelsel en hoe het kan helpen bij het beheren van angst en stress.

Praktische oefeningen: Ontdek specifieke oefeningen en activiteiten die je direct kunt toepassen in jouw dagelijks leven, zowel voor jou als jouw kinderen.

Resultaten op lange termijn: Leer hoe reflexintegratie kan leiden tot een betere balans tussen lichaam en geest, waardoor je meer ontspanning en veerkracht ervaart bij het omgaan met uitdagingen.

Maak vandaag nog een afspraak om de kracht van reflexintegratie te ontdekken en samen te werken aan een gezondere, evenwichtigere levensstijl.

banner (Instagram-bericht) (7).png

Tijdens de zwangerschap en na de geboorte ontwikkelen baby's reflexen als automatische reacties om hen te helpen in de baarmoeder en in hun nieuwe leefomgeving. Deze reflexen helpen hen bij belangrijke dingen zoals ademen, eten, vastpakken en beschermen tegen gevaar. Naarmate baby's groeien en nieuwe dingen leren, zullen deze reflexen geleidelijk veranderen en zich aanpassen. Het is een belangrijk onderdeel van hun groei en ontwikkeling.

Vanaf de geboorte

Als sommige reflexen niet goed geïntegreerd zijn, kan dit invloed hebben op hoe een kind beweegt, leert en zich gedraagt. Het kan moeilijkheden veroorzaken met dingen zoals balans, coördinatie, sensorische verwerking en emotieregulatie. Reflexintegratietherapie kan helpen om deze reflexen te ondersteunen en kinderen te helpen bij hun ontwikkeling. Het doel is om het zenuwstelsel in balans te brengen en hen te helpen beter te functioneren.

Gevolgen als je niets doet

Het integreren van reflexen op jonge leeftijd is essentieel. Dit kan helpen om de ontwikkeling van kinderen op motorisch en cognitief gebied te ondersteunen en mogelijk de kans op toekomstige medische problemen en de bijbehorende kosten te verminderen zoals depressies, minderwaardigheidsgevoel, onzekerheid, angststoornissen, burn-out, hartaandoeningen, spijsverteringsproblemen, slapeloosheid, verminderde immuniteit en zelfs chronische pijn.
Kortom, het emotioneel welzijn bouw je nu al op.

banner (Instagram-bericht) (8).png

Reflexintegratie kan op verschillende manieren plaatsvinden, waaronder zowel op een behandeltafel via manuele therapie als met behulp van oefeningen op de mat.
Door middel van specifieke aanrakingen en bewegingen op de behandeltafel kunnen reflexen gestimuleerd worden, terwijl de speelse oefeningen op de mat gericht zijn op het activeren en integreren van reflexen door middel van fysieke bewegingen. 

Zo werkt het...

banner (Instagram-bericht) (6).png
banner (2).png

Reflexintegratie heeft mijn zoon geholpen om sterker te worden, beter nee te zeggen en zichzelf te blijven. Hij voelt zich minder beïnvloed door de emoties van anderen. Hij geniet nu meer van de kleine dingen.
Zo'n waardevolle methode!

Cassandra

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • TikTok
bottom of page