top of page

Stress en angst bij kinderen doorbreken

In onze wereld ervaren kinderen vaak stress en angst, wat hen in de war kan brengen en een neerwaartse spiraal van negatieve gevoelens kan veroorzaken. Gelukkig is er een oplossing om stress en angst bij kinderen te doorbreken en ze te helpen innerlijke rust te vinden: reflexintegratie.


Wat is reflexintegratie? Reflexintegratie is een soort therapie die helpt onze hersenen en ons lichaam beter samen te laten werken. Met speciale oefeningen kunnen reflexintegratietherapeuten ons helpen om stress te verminderen en beter om te gaan met angstgevoelens. Reflexintegratietherapeuten gebruiken verschillende tactiele en bewegingsstimuli om specifieke reflexen en bewegingspatronen in het lichaam te activeren. Dit kan onder meer bestaan uit zachte aanrakingen, drukpunten, bewegingen van ledematen of oogbewegingen. Door deze methoden toe te passen, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en kunnen gewenste reacties worden opgewekt om de balans te herstellen en stress en angst te verminderen


Hoe helpt reflexintegratie bij stress en angst?

Als we gestrest of angstig zijn, reageren bepaalde reflexen in ons lichaam. Dit kan ons in een constante staat van alertheid brengen, wat leidt tot meer stress en angst. Een staat van alertheid betekent dat ons lichaam en onze geest in een verhoogde staat van paraatheid zijn. Het is alsof ons lichaam klaar is om te reageren op mogelijke gevaren of uitdagingen. Deze alertheid kan leiden tot gevoelens van spanning, angst of stress, omdat ons zenuwstelsel overactief is en ons in een staat van waakzaamheid houdt.

Reflexintegratietherapie helpt deze vicieuze cirkel te doorbreken. Door specifieke reflexen te activeren, kunnen we ons zenuwstelsel kalmeren en leren om beter met stress om te gaan. Zo kunnen we ons rustiger voelen en controle hebben over onze gedachten en emoties.


De staat van alertheid kan op verschillende manieren worden herkend, zoals:

  1. Fysieke symptomen: Verhoogde hartslag, versnelde ademhaling, gespannen spieren, zweten, trillen of druk in de borst kunnen tekenen zijn van een verhoogde staat van alertheid.

  2. Emotionele symptomen: Gevoelens van nervositeit, prikkelbaarheid, angst, rusteloosheid of overweldigd zijn, kunnen wijzen op een verhoogde staat van alertheid.

  3. Gedragsmatige signalen: Constant op je hoede zijn, moeite met ontspannen, snel schrikken of moeilijkheden hebben om te focussen kunnen gedragsmatige signalen zijn van een te hoge staat van alertheid.


Stress en angst doorbreken


Conclusie: Het doorbreken van de cirkel van stress en angst is belangrijk voor ons welzijn. Reflexintegratie is een goede manier om dit te doen en om meer rust en balans te vinden in ons leven. Door reflexintegratie te proberen, kunnen we leren om rustiger te reageren op stress en ons sterker en evenwichtiger te voelen.

Ik hoop dat dit je helpt om reflexintegratie beter te begrijpen en hoe het kan helpen bij stress en angst. Als je nog vragen hebt, laat het me gerust weten!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page